Skip to main content

Aquest petit apartament guanya a Design-Forward Storage Solutions

crèdit: Rafaela Netto

Pinheiros és un dels barris més animats de Sao Paulo, de manera que quan l’equip d’arquitectura de Vão Arquitetura va rebre la tasca de reformar l’apartament del segon pis, van intentar crear una casa que coincidís amb l’escena creativa de la zona. La firma va col·laborar amb el client per crear un espai per a les seves aficions, que inclouen art, tocar la guitarra i col·leccionar LPs.

Amb només 538 peus quadrats per treballar, les unitats d’emmagatzematge personalitzades es van convertir en el focus del disseny. I, en lloc de derrocar parets, que solen ser un bon moment per intentar obrir un espai ja petit, la signatura va ampliar realment una paret per crear més privacitat. El resultat? Un apartament acollidor i ple de caràcter que ofereix una vista tranquil·la sobre el jardí.

Presentació de fotografies10 Crèdit de fotografies: Rafaela Netto

Bars, boutiques i parades de transport públic defineixen el barri, que és una barreja residencial-comercial. Els espais de l’apartament estaven dividits per crear espais privats i compartits, i hi ha vistes animades de la ciutat i del jardí (a l’altra banda).

crèdit: Rafaela Netto

La majoria dels mobles de l'apartament, incloent-hi els armaris, van ser dissenyats per la firma d'arquitectura i fabricats a partir de taulers de fibra de mitjana densitat (MDF). El MDF està cobert per Freijó, un tipus de fusta popular al Brasil.

crèdit: Rafaela Netto

Una escala de ferro, de més de deu metres d'alçada, condueix a una col·lecció de llibres i LPs. L'empresa va poder utilitzar el nivell superior per crear més espai per a les passions artístiques del client.

crèdit: Rafaela Netto

En no demolir cap de l’estructura existent, l’equip va poder deixar elements originals, com ara les bigues de fusta. Els sòls es feien amb una barreja de marbre, granit, sorra, ciment i aigua.

crèdit: Rafaela Netto

Les unitats d’emmagatzematge modulars intel·ligents van ser dissenyades a mida per l’equip.

crèdit: Rafaela Netto

La paleta de colors de l'apartament és senzilla i es basa en contrastos blancs i negres i elements de fusta orgànics.

crèdit: Rafaela Netto

Originalment, aquest espai era una zona de bugaderia, però com que l'edifici d'apartaments ja disposa d'una sala de bugaderia compartida, la signatura la va esborrar per permetre més espai i emmagatzematge.

crèdit: Rafaela Netto

Els materials naturals compleixen els elements industrials a la cuina. Els armaris de cuina, també fabricats amb MDF coberts a Freijó, estan encapsulats per una vora de ciment.

crèdit: Rafaela Netto

La cuina oberta és prou gran per allotjar una zona de menjador.

crèdit: Rafaela Netto

La cuina compta amb una barreja de prestatges oberts i armaris personalitzats.


Kate Santos

Després d'internar-se a la revista Dwell a San Francisco, Kate va començar a escriure sobre arts, disseny i cultura per a altres publicacions nacionals. Té la seva seu a Los Angeles i San Francisco.