Skip to main content

Combinació de dues vides i dos espais a Oslo

crèdit: Inger Marie Grini

Quan una parella a Oslo es va moure junts, van fer més que combinar dues vides: també van combinar dos espais. La meitat de la parella havia estat vivint en un apartament d’un edifici del segle XIX al centre d’Oslo i, quan la seva núvia es va mudar, van aprofitar l’oportunitat per comprar l’espai superior. "Volien convertir el lloc d'un coixinet de solter a un dúplex familiar", diu Nikki Butenschøn d'Haptic Architects.

"Volien tenir una sensació global de Scandi", diu Butenschøn. "Molta llum del dia, materials lleugers i tan pocs murs com sigui possible". La firma va treballar per unificar els dos nivells, connectant-los amb una impressionant escala que es va convertir en la peça central del pis. Una part de la zona superior es va utilitzar per crear un menjador de doble alçada, afegint-hi la brillant i airejat apartament. Els arquitectes també van jugar amb canvis de nivell per fer l'espai més dinàmic. El resultat final és un estil modern escandinau i un espai fresc per a una parella recent.

Presentació de fotografies8 Crèdit de fotos: Inger Marie Grini

L'escala blanca d'acer recoberta de pols es connecta a una zona de seient integrada i separa les zones de menjador i de menjador sense bloquejar la llum. Les parets blanques i els pisos de fusta clara afegeixen l'estètica escandinava.

crèdit: Inger Marie Grini

L’espai que hi havia a sobre de la zona de menjador es va deixar oberta per permetre que la llum s’envoltava des d’una terrassa de parets de vidre a dalt. Cadires de colors que envolten una taula de menjador minimalista.

crèdit: Simon Kennedy

La cuina antiga i ineficaç es va traslladar a la zona comuna, creant un espai obert i social idoni per a l'entreteniment. Les parets fosques i l'armari afegeixen contrast a l'habitació lluminosa.

crèdit: Inger Marie Grini

Es va integrar una xemeneia al racó de la cuina i va inspirar el color dels armaris.

crèdit: Inger Marie Grini

Al nivell superior es va incorporar una petita terrassa amb parets de vidre. La barana minimalista permet fluir la llum entre les plantes.

crèdit: Simon Kennedy

Els arquitectes han utilitzat un espai per dissenyar el bany principal multinivell. La pedra fosca fa ressò de les parets fosques i dels gabinets de la cuina.

crèdit: Simon Kennedy

La signatura volia que el bany semblés que havia estat tallat en una sola peça de pedra. El nivell superior està equipat amb banyera i dutxa oberta.

crèdit: Inger Marie Grini

Un bany al nivell superior té vista sobre el bany principal.


Elizabeth Stamp

Elizabeth Stamp és un escriptor independent que divideix el seu temps entre Nova York i Los Angeles. La seva obra ha aparegut a Architectural Digest, Elle Decor i CNN Style.