Skip to main content

Els nidificadors buits actualitzen la seva casa de Nova Zelanda amb un Vibe dels anys 70

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Una parella va estimar la seva llar dels anys setanta a Auckland (Nova Zelanda), però quan els seus fills van sortir, van pensar que era una oportunitat ideal per posar-la al dia.

El truc era mantenir alguns dels detalls originals mentre obrí l’espai i el connectava a l’aire lliure. L'arquitecte Tim Dorrington de Dorrington Atcheson Architects va proposar una solució que incloïa un nou pavelló de vida amb parets corredisses de vidre que conduïen a una terrassa. Es va reorganitzar el laberint d’habitacions de la casa i, si és possible, els materials de Dorrington van millorar la temperatura per mantenir una sensació càlida de mig segle.

Amb l’interior de la casa a l’exterior, ell i el seu equip van començar a buscar un nou aspecte de l’exterior i la construcció d’un quadre de dues plantes amb un dormitori, bany privat i un garatge a la planta baixa. "L’arquitectura original encara és molt evident en l’ús de materials, i encara es pot veure la casa original, tot i que s’ha actualitzat amb el pavelló i la pantalla de fusta que amaga el frontó principal", va assenyalar Dorrington. Gràcies a la cura dels detalls, l’esperit dels anys setanta encara es troba en una adreça que s’adapta a la vida actual.

Presentació de diapositives10 Crèdit de fotos: Emma-Jane Hetherington

Una pantalla de fusta de cedre teixida cobreix el nivell superior de la casa original i la nova addició de dos pisos. El revestiment de cedre de la part inferior envolta i es converteix en una tanca.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Dorrington va utilitzar fusta per a les parets, els sòls i els sostres del pavelló de vida per crear calor. Mentrestant, els taulers de cedre de color negre de cedre continuen des de l'exterior, afegint contrast. La taula Noguchi del propietari, la catifa fina i el rellotge Sunburst de George Nelson destaquen l'ambient de mig segle.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

La zona de menjador està situada darrere de la cuina i està separada per un divisor d'habitacions de tres quarts d'altura, que permet arribar a la llum natural a l'espai. La llum de subjecció Secto es fa ressò de les línies del panell de llengüeta.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Dorrington va triar els armaris de xapa de Rimu per combinar-se amb la fusta utilitzada a tot el pavelló de vida. L'illa de la cuina està rematada amb granit negre.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Un sofà sec i colorit i llums penjants de bronze ofereixen una mica de diversió a la sala d'estar.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Dorrington va mantenir la original xemeneia d'estuc envoltant de la sala d'estar. Les escales condueixen a un estudi a sobre.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

El llit del dormitori principal fa un gest de cap per a l'ús de la fusta a tota la casa.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Un dormitori de la nova incorporació ofereix una perspectiva diferent a la pantalla de fusta de cedre de l'exterior.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

Les rajoles de porcellana en un bany tenen un aspecte de formigó polit.

crèdit: Emma-Jane Hetherington

"El pavelló de vida ofereix el centre del nou disseny i les portes corredisses fomenten el flux interior-exterior", va dir Dorrington.


Elizabeth Stamp

Elizabeth Stamp és un escriptor independent que divideix el seu temps entre Nova York i Los Angeles. La seva obra ha aparegut a Architectural Digest, Elle Decor i CNN Style.