Skip to main content

Una parella australiana fa la seva llar una renovació aèria abans de la jubilació

crèdit: TFAD Tom Ferguson

Per a una parella que es va acostar a la jubilació a Orange, Nova Gal·les del Sud, Austràlia, va donar la benvinguda al futur i va significar el pas de la casa recentment adquirida de la dècada dels vuitanta del passat. Ells van contractar a David i Sally Sutherland de Source Architects, juntament amb el dissenyador d’interiors Micaela Outtrim, per tornar a imaginar l’espai com un refugi serè i sofisticat que convé a un estil de vida ràpid.

Mentre els arquitectes treballaven en el marc de la casa original, la transformació era senzilla. L’equip va treure les parets, va arrasar els sòls i va reestructurar les habitacions, creant espais millor definits i noves àrees compartides, incloent un racó d’esmorzar. La substitució de les terres de pissarra fosca amb fusta va obrir l'espai cap amunt i fixar el to d'una paleta neutra. El resultat és un habitatge elegant i habitable que prepara perfectament l'escenari per a una jubilació relaxant.

Presentació de fotografies7 Crèdit de fotos: TFAD Tom Ferguson

L’equip va reemplaçar les terres de pissarra fosques amb una planxa de fusta de vinil Quick Step per al sòl a Drift Oak. Mitjançant l'eliminació acurada del sòl original, l'equip va poder preservar el sistema de calefacció per terra existent.

crèdit: TFAD Tom Ferguson

Mitjançant la substitució dels sòls i la pintura de les parets, l'equip va poder incorporar el disseny del sostre existent, un cedre vermell occidental. Una claraboia omple la llum de la sala amb molta llum natural.

crèdit: TFAD Tom Ferguson

Les parets blanques estan pintades a Dulux Fair Bianca - Half Strength per reflectir la llum natural a la llar. La cuina de color clar, ben organitzada i de cuina oberta presenta un marcat contrast amb la sensació fosca i estreta de l'original.

crèdit: TFAD Tom Ferguson

Els electrodomèstics de Miele donen a la cuina un atractiu atemporal que durarà anys. Una pica de Clarke encaixa en una estètica minimalista.

crèdit: TFAD Tom Ferguson

La fusteria personalitzada de Zylem utilitza una combinació d’acer, fusta i un acabat pintat per establir tons separats per a cada espai. En un disseny obert amb una àmplia quantitat d’espai compartit, cal dedicar un sentit únic al propòsit a les diferents habitacions. Les cortines de Material World són prou opaques per no bloquejar la llum.

crèdit: TFAD Tom Ferguson

En enganxar-se amb tres tons de color: negre, blanc i fusta, el disseny pot gestionar peces grans, com aquesta llar de foc, sense sentir-se estret.

crèdit: TFAD Tom Ferguson

Els sofàs i les cadires existents es van actualitzar per complementar una paleta de colors actualitzada, neutra i lleugera.


Kate Santos

Després d'internar-se a la revista Dwell a San Francisco, Kate va començar a escriure sobre arts, disseny i cultura per a altres publicacions nacionals. Té la seva seu a Los Angeles i San Francisco.