Skip to main content

És difícil creure que aquesta llar plena de llum de Berlín està realment en un àtic

crèdit: Karolina Bąk

Quan l’empresa de disseny polonesa Loft Kolasinski es va enfrontar a la creació d’una casa familiar des d’un àtic estret d’un edifici de Berlín, l’equip va apostar per una característica necessària: llum natural. Atès que el lloc tenia finestres mínimes i una forma estrictament estructurada, estaven decidides a crear un refugi que no se sentia tan estret com era. "Els propietaris volien un espai brillant ple d'objectes que estimin", va dir el dissenyador Ewa Adamiak.I si això ja no era un repte, la signatura també volia respectar la història de l’adreça: després de tot, els membres tenen una reputació d’unir els mobles de diferents èpoques per complementar les propietats modernes que dissenyen. Així doncs, van començar a reparar i conservar els pisos, portes i bigues de sostre originals i oferir-los acabats rentats de color blanc que il·luminaven totes les habitacions de la llar. A continuació, van coincidir les línies rectes de les bigues del sostre i els terres de fusta amb un mobiliari minimalista en tons i patrons brillants. El resultat és una reproducció de la llum i la foscor en un pla de planta petit i angular: les formes, les ombres i les ombres treballen junts per promoure una sensació d'aireza en un lloc improbable.

Presentació de diapositives9 Crèdit de fotos: Karolina Bąk

A la sala d'estar, un sofà Bauhaus d'estil vintage està combinat amb un llum de peu GUBI. Sota la taula de cafè, hi ha una catifa polonesa de mig segle dissenyada pel pintor Teodor Grott.

crèdit: Karolina Bąk

Després d’haver trobat una cadira d’escriptori Finn Juhl en perfectes condicions, sense restauracions visibles, Adamiak la va emparellar amb un escriptori modernista de Dinamarca del 1946. "Es va mantenir en perfecte estat des de fa més de 35 anys", va dir Adamiak.

crèdit: Karolina Bąk

El sòl original de fusta es va netejar i restaurar per a que coincidís amb la pintura que s'utilitza a tota la casa, que és una barreja de color blanc negre. Les llums penjants dissenyades per Bonderup & Thorup queden al capdamunt.

crèdit: Karolina Bąk

Un gabinet de consola vintage redissenyat per l’estudi proporciona un contrast fosc amb la resta de mobles. Els prestatges d'època dissenyats per Kai Kristiansen mostren una extensa col·lecció de ceràmica polonesa de mig segle i un cartell polonès de mig segle es penja a prop.

crèdit: Karolina Bąk

Les bigues de sostre originals van ser pintades de color blanc negre, la qual cosa fa que es faci un pop groc.

crèdit: Karolina Bąk

Els armaris de cuina de fusta clara van ser dissenyats per l’estudi i les llums industrials de la verema pengen sobre les zones de menjador i de vida.

crèdit: Karolina Bąk

Un aspecte minimalista clàssic: parets blanques i patrons senzills: continuen a les zones privades. Les portes corredisses estalvien espai i particionen les habitacions, però encara ho fan sentir accessible.

crèdit: Karolina Bąk

L’estudi va dissenyar els armaris que complementen els sòls de pedra de granit i un mirall vintage.

crèdit: Karolina Bąk

No és fàcil fer un bany petit més gran del que és. Però els dissenyadors van utilitzar principalment blanc i gris brillant per donar la il·lusió de l'espai.


Kate Santos

Després d'internar-se a la revista Dwell a San Francisco, Kate va començar a escriure sobre arts, disseny i cultura per a altres publicacions nacionals. Té la seva seu a Los Angeles i San Francisco.